Massale klopjacht in Oostende naar verdachte van moordpoging in Bredene

Redactie KW

Ook in Oostende is donderdagavond een massale klopjacht gehouden naar de verdachte van een moordpoging in Bredene van zondagavond. Het provinciedomein Raversijde werd urenlang hermetisch afgesloten. Een grote politiemacht kamde het duinen- en natuurgebied uit en een politiehelikopter cirkelde de hele tijd rond.

De politie vermoedde sterk dat de 45-jarige verdachte, Lucien Annot, die mogelijk gewapend is, zich schuilhield in het natuurgebied. Elke ingang van het gebied werd afgesloten en overal stond politie op de uitkijk. Ook caravans in de naburige camping werden doorzocht. Wandelaars werden weggestuurd.

Shotgun

De 45-jarige Lucien Annot wordt verdacht van een moordpoging zondagavond . Hij sloop binnen in de nieuwe woning van zijn ex-vriendin in de Prinses Elisabethlaan in Bredene, door met een touw over de tuinmuur te klauteren. Binnen schoot hij haar nieuwe vriend met een shotgun in de schouder en probeerde hij hem te bewerken met een hamer.

De ex-vriendin liep ook verwondingen op, maar is er minder erg aan toe. De verdachte nam de benen toen de slachtoffers op de vlucht sloegen. Hij is inmiddels vier dagen op de vlucht. De zoekactie van donderdagavond is inmiddels afgelopen, zonder resultaat, wordt bevestigd door de politie.

Carjackings

Lucien Annot liep in het verleden al 11 jaar gevangenisstraf op voor carjackings en overvallen maar is ook al zo’n tien jaar op vrije voeten. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier