Man overlijdt in politiecel in Koksijde

© gf
Redactie KW

Maandagmorgen 11 oktober in de vroege voormiddag is een man overleden in een politiecel in Koksijde. Volgens de eerste vaststellingen zou het om een natuurlijk overlijden gaan.

Op maandag 11 oktober werden in De Panne omstreeks 00.45 uur twee voertuigen gecontroleerd in het kader van mogelijke feiten van mensensmokkel. In beide voertuigen werden in totaal vier personen aangetroffen, die weerhouden werden voor verder onderzoek.

Man werd onwel

Tijdens de interventie gaf een van de betrokkenen, een man van vermoedelijk Iraakse nationaliteit (°1979), aan zich onwel te voelen, waarop door de politie beroep werd gedaan op de medische hulpdiensten. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het AZ West in Veurne. Na diverse technische onderzoeken, welke negatief bleken, mocht betrokkene omstreeks 3.10 uur het ziekenhuis verlaten en werd hij overgebracht naar de politiecel in Koksijde.

Hulp kon niet meer baten

Kort na 8 uur werd door de betrokkene via het intercomsysteem contact genomen vanuit de cel, waarbij evenwel werd vastgesteld dat hij nagenoeg onmiddellijk neerviel. Door de diensten van politie werden de eerste zorgen toegediend, dit tot aankomst van de MUG-arts en medische hulpverleners. Er werd gepoogd betrokkene te reanimeren, doch er kon geen hulp meer baten.

Er wordt onderzoek gevoerd naar het overlijden van de man, maar volgens de eerste vaststellingen zou het om een natuurlijk overlijden gaan.

Het onderzoek naar de feiten van vermoedelijke mensensmokkel wordt gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.