Man (33) dreigt politie neer te schieten met pistool : inspecteur neutraliseert hem met karatetrap

Redactie KW

Op het internet zijn beelden opgedoken van een opvallende arrestatie in Nieuwpoort, zaterdagavond op het Hendrikaplein aan de Zeedijk. Een 33-jarige man was volledig buiten zinnen, dreigde ermee de politie neer te schieten en wou zelf ‘suicide by cops’ bekomen. Uiteindelijk werd hij overmeesterd met behulp van een stevige karatetrap. De beelden op de website Dumpert zijn al 60.000 keer bekeken.

Het incident gebeurde zaterdag rond 16 uur. “Onze diensten werden opgeroepen door omstaanders. De man in kwestie riep tegen de omstanders dat hij een pistool in zijn rugzak had zitten en ze de politie moesten bellen. Hij zei dat hij naar de politie zou schieten en zelf doodgeschoten wou worden”, zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politie Westkust. “Gezien de man mogelijk gewapend was, werd hij meteen onder schot gehouden bij onze aankomst. Er kwamen ook twee patrouilles met versterking. De verdachte wou zich echter niet overgeven en zat met zijn hand in zijn rugzak, waar hij dus mogelijk een pistool verborgen hield”, gaat de woordvoerster verder.

Geen pistool in rugzak

De politie maande hem meermaals aan om zijn rugzak te laten vallen. “Maar hij weigerde steevast. Uiteindelijk heeft een van onze inspecteurs hem kunnen overmeesteren door een trap uit te delen op de rugzak. Onze mensen hebben hoe dan ook goed gehandeld in moeilijke omstandigheden”, aldus Deburchgraeve. De 33-jarige uit Nieuwpoort, geen onbekende voor politie en parket, was blijkbaar stevig onder invloed van alcohol. De man werd van zijn vrijheid beroofd. Uiteindelijk bleek hij geen pistool bij zich te hebben.

Volgens het parket van Veurne zal hij worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens het verspreiden van een vals bericht, het zij mondeling, waarin wordt gedreigd met een aanslag. De onderzoeksrechter zal dan beslissen of hij al dan niet in voorhechtenis moet. Op dergelijke feiten staan celstraffen tot twee jaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.