Jongeren bereiden zich voor op selectieproeven voor politieagent: “Goede conditie is onontbeerlijk”

Commissaris Kris Daels en hoofdinspecteur Tessa Van Crugten volgden de prestaties van de jongeren. (foto LC)
Paul Carbon
Paul Carbon Medewerker KW

De komende weken stelt de lokale politie enkele uiteenlopende vacatures op, zowel voor het korps als voor het omkaderende personeel. Afgelopen zaterdag was er in De Branding een fysieke testdag en een static show.

Twintig jongeren uit de regio Middelkerke konden afgelopen weekend deelnemen aan een oefenmoment om zich voor te bereiden op de selectieproeven om de job van politieagent uit te oefenen. Opvallend was dat ook heel wat meisjes zich geroepen voelen om bij de politie te werken.

“Wij hebben een aantal vacatures en in tegenstelling met vroeger staan de politiezones nu zelf in voor de aanwerving van nieuwe agenten”, zegt commissaris Kris Daels. Hij volgde samen met burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) en Tessa Van Crugten (diensthoofd lokaal informatie kruispunt) de sportproef op de voet.

Goede conditie

“Deze proef is een ideale voorbereiding op de selectieproef en op die manier kunnen de kandidaten zelf al een beetje proeven van wat hen te wachten staat en of ze er al klaar voor zijn. Ik vind de huidige proef eigenlijk onvoldoende, de proeven waren vroeger veel zwaarder. Het is natuurlijk wel zo dat de mensen die ons korps vervoegen over een goeie conditie moeten beschikken. Een agent moet ook een sterke persoonlijkheid zijn.”

Naast de 20 kandidaten nam ook wijkinspecteur Rudy Vanhove deel aan de proeven. Hij is 60, gaat volgend jaar met pensioen en slaagde eveneens in de sportproef! Na de sportproef in de sporthal werd naar de brandweerkazerne getrokken waar de kandidaten kennis konden maken met het wagenpark van de politie. Burgemeester Jean-Marie Dedecker:

“Ik hoop op jonge en fitte rekruten uit de buurt. Ze kunnen hier aan de slag gaan in optimale werkomstandigheden. Momenteel zijn er bij de lokale politiezone vacaturesvoor een commissaris directeur informatiemanagement, een inspecteur gerechtelijk, een consulent onthaal, vier inspecteurs interventie, een motorrijder verkeersdienst en twee agenten verkeersdienst.

“Ook voor burgers zijn er twee vacatures op bachelorniveau, een medewerker onthaal en een maatschappelijk assistent.”

Wie meer info wenst kan contact opnemen via pz.middelkerke.rekrutering@police.belgium.eu.

(PC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.