Inbraak verijdeld dankzij alerte buurtbewoner

Er werden speurhonden ingezet om verdachten op te sporen.© MVO
Er werden speurhonden ingezet om verdachten op te sporen.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Vlak na een inbraak in een appartementsgebouw in Oostduinkerke op zaterdagavond 26 decemberkon de politie drie inbrekers klissen. Een vierde kon ontkomen. De buit van een eerdere inbraak in Pervijze kon bij hen gevonden worden. Een alerte buurtbewoner belde de politiediensten om een inbraak te melden.

De inbraak gebeurde op zaterdagavond 26 december in Oostduinkerke. Een alerte buurtbewoner zag hoe er ingebroken werd in een appartementsgebouw in Oostduinkerke en belde onmiddellijk de politie op.

Speurhonden

De inbrekers waren nog aanwezig toen de politie gealarmeerd werd en ter plaatse reed. De politie ging onmiddellijk tot actie over. “Bij aankomst van onze ploegen probeerden drie verdachten de vlucht te nemen”, zegt woordvoerster Ine Deburchgraeve van politiezone Westkust. “ Na een achtervolging kon een verdachte onmiddellijk gearresteerd worden. De tweede verdachte konden we even later dankzij een van de speurhonden van de politiesamenwerking WVL4 aantreffen.”

“Een andere verdachte hield de wacht in de vluchtwagen. Ook hij werd onmiddellijk gearresteerd. In het voertuig ontdekten we tevens de buit van een inbraak in een woning in Diksmuide. De vierde verdachte kon vluchten. Het gaat om drie Serviërs van 26, 40 en 45 jaar. Dankzij de alerte buurtbewoner en het snelle optreden van de politie konden de verdachten niks ontvreemden uit de woning. Wie zelf verdachte gedragingen opmerkt in onze zone, mag ons onmiddellijk opbellen via 058 533 000. Je kan ook steeds gebruik maken van onze buurtpreventieapp.”

Juwelen gestolen

Nauwelijks enkele uren voor de inbraak in Oostduinkerke bleek de bende te hebben toegeslagen in Pervijze. “Daar braken ze binnen in een woning in de Schoorbakkestraat”, zegt commissaris Wim Merlevede van politiezone Polder. “ Ze pleegden braken op de omkadering van het glas van de veranda en doorzochten het ganse huis , tot de kelder toe. Daarbij lieten ze een grote wanorde na. Ze gingen aan de haal met een trouwring, wat juwelen en geld.”

“De collega’s van politiezone Westkust vonden deze buit terug. De juwelen zaten in een pakje sigaretten verborgen . Op de trouwring stond de inscriptie van de namen van de slachtoffers in Pervijze.” De inbrekers werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De verdachten werden ondertussen door de onderzoeksrechter aangehouden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.