In totaal 2.148 euro achterstallige belastingen geïnd bij eerste controle Vlabel met Westkust

Politiezone Westkust houdt regelmatig gezamenlijke verkeersacties met de dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst. © rv
Redactie KW

Politiezone Westkust hield dinsdag de eerste gezamenlijke verkeerscontrole samen met de Vlaamse Belastingdienst (Vlabel). Zij konden 2.148 euro achterstallige belastingen innen en de politie betrapte een bestuurder onder invloed.

Politiezone Westkust houdt regelmatig gezamenlijke verkeersacties met de dienst externe controle verkeersfiscaliteit en wegeninspectie van de Vlaamse Belastingdienst. Tijdens deze verkeersacties worden de voertuigen met behulp van een ANPR-camera gescand. Wie bepaalde achterstallige Vlaamse belastingen (verkeersbelasting, kilometerheffing vrachtwagens, niet-aangifte van vrachtwagens, keuring van vrachtwagens) heeft, moet deze onmiddellijk te betalen.

1.243 voertuigen

De eerste gezamenlijke controle van dit jaar vond dinsdag plaats. In totaal werden 1.243 voertuigen gescand. Vlabel stelde zeven processen-verbaal wegens achterstallige belastingen op met een totale onmiddellijke inning van 2.148 euro. De politie nam met de alco-sensors bij 310 bestuurders een alcoholtest af. Een bestuurder blies ‘alarm’. Die kreeg een onmiddellijke inning van 182,02 euro. Bovendien werd het rijbewijs voor drie uren ingehouden. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.