Grote politiemacht voor ‘gewapende man in woning’ in Oostende

© (Foto GF)
Redactie KW

De Peter Benoitstraat in Oostende was dinsdagmorgen een half uur lang afgesloten voor een politionele tussenkomst met een groot aantal goed bewapende eenheden. Er kwam bij de politie namelijk een oproep binnen over iemand die een vuurwapen aan het manipuleren was in zijn woning. De politie nam het zekere voor het onzekere.

Een aanzienlijke en goed bewapende politiemacht kwam rond 8.45 uur massaal aangestormd en sloot de Peter Benoitstraat af vanaf de Alfons Pieterslaan tot de Amsterdamstraat. Iemand zag door een raam hoe een bewoner van een woning een vuurwapen aan het manipuleren was. “Zo’n melding nemen we natuurlijk altijd ernstig en sturen we niet zomaar een wijkagent op af. Daarom dat er inderdaad heel wat blauw te zien was”, legt commissaris Katrien Jonckheere uit.

“De persoon met het wapen werd gelokaliseerd in een woning en werd aangesproken. Er volgde een huiszoeking met toestemming. Er bleek inderdaad een vuurwapen aanwezig, maar het ging om een alarmpistool op luchtdruk. De bewoner had evenwel de nodige vergunningen voor het wapen, bleek na een grondige inspectie. Er is dan ook niets strafbaars vastgesteld”, aldus de commissaris. De politiemacht keerde terug naar het commissariaat. Rond 9.15 uur was van de politiemacht niets meer te zien. Over het incident gingen al wilde verhalen rond op sociale media, maar het bleek dus eigenlijk een storm in een glas water te zijn. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.