Geseinde man gearresteerd na duik in zee in Oostende

In Oostende is maandag een man gearresteerd na een duik in zee. Enkele strandgangers sloegen alarm toen de man in de problemen kwam in het water. Nadien bleek het te gaan om een geseind persoon. De politie arresteerde hem.

Het voorval gebeurde maandagavond om 23 uur ter hoogte van de Christinastraat. Een man vroeg drie passanten om even op z’n spullen te letten terwijl hij een plons ging maken in zee. Het drietal zag hem in het water gaan, hoorden hem plots roepen en verloren hem uit het oog. Ze zagen hem niet uit het water komen.

Zij verwittigden de hulpdiensten en er werd een zoekactie op poten gezet. Onder meer de politie, brandweer en MUG kwamen ter plekke. De man kwam na een klein half uurtje in goeie gezondheid en op eigen kracht uit het water ter hoogte van het Kursaal.

Intussen kon de politie zijn identiteit achterhalen aan de hand van de op het strand achtergelaten spullen. Het bleek om een 28-jarige Gentenaar te gaan die, zo leerde verder onderzoek, geseind stond. De politie arresteerde hem en dinsdagmorgen werd hij naar de gevangenis overgebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier