Geen extra controles tijdens de eindejaarsperiode in Deerlijk

Er worden in Deerlijk geen extra controles uitgevoerd tijdens de eindejaarsperiode.© DRD
Er worden in Deerlijk geen extra controles uitgevoerd tijdens de eindejaarsperiode.© DRD
Redactie KW

De politiezone Gavers zal tijdens de eindejaarsperiode geen extra controles uitvoeren om te zien of iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Dat antwoordde burgemeester Claude Croes (CD&V) op vraag van onafhankelijk raadslid Dirk Demeurie.

“Al maanden blijft onze gemeente bij de koplopers qua aantal besmettingen”, stelde Demeurie. “Ook het woon-zorgcentrum Heilige Familie wordt al maanden geteisterd en gegijzeld door het Covid-19-virus. We moeten waakzaam en voorzichtig blijven en elkaar steunen in deze moeilijke periode.”

“Tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode worden het ‘feestjes’ in heel beperkte kring. Wij hopen dat de inwoners hun gezond verstand blijven gebruiken. Dronetoestanden, pizzapolitie, extra controles op de opritten, met vier personen in de tuin en andere ‘pestpraktijken’ hoeven voor ons niet en verpesten onnodig de eindejaarssfeer”, aldus Dirk Demeurie.

‘Niet van huis tot huis gaan’

“Onze gemeente heeft inderdaad af te rekenen met minder goede coronacijfers”, repliceerde burgemeester Claude Croes. “En toch heb ik de indruk dat onze inwoners de regels consequent naleven.”

“Onze politiezone Gavers zal geen extra controles uitvoeren bovenop de ons door de overheid opgelegde maatregelen. Als er meldingen binnenkomen of vermoedens zijn, gaan we uiteraard wel controleren, maar het is geenszins de bedoeling om van huis tot huis gaan.” (DRD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.