Drie jongeren verliezen rijbewijs na straatrace in Ramskapelle

Bron: Belga

Het interventieteam van politiezone Westkust heeft zaterdagavond enkele jongeren gevat tijdens een straatrace. Dat meldt de politie zondag. Het jonge drietal haalde snelheden tot 100 kilometer per uur waar de maximumsnelheid 70 kilometer per uur bedraagt. De drie bestuurders raakten onmiddellijk hun rijbewijs kwijt voor 15 dagen.

Zaterdagavond hielden het interventieteam en SRT-team van politiezone Westkust een actie op straatraces in de zone. De politie kreeg melding dat enkele jongeren in Ramskapelle aan het straatracen waren. De politie stelde zich daarop discreet op langs het traject. Omstreeks 22.00 uur konden ze drie voertuigen betrappen tijdens een straatrace.

Twee daarvan reden naast elkaar aan hoge snelheid over beide rijstroken langsheen de Ramskapellestraat, terwijl een derde voertuig erachteraan reed, in het midden van de rijbaan.

De jongeren haalden op dat moment snelheden tot 100 km per uur. De maximumsnelheid bedraagt er 70 km per uur. De politie kon alle voertuigen tegenhouden. Het ging om een Audi met aan boord een 22-jarige man uit Middelkerke en een 22-jarige mannelijke passagier uit Nieuwpoort.

Kort op de bal spelen

Het tweede voertuig betrof een BMW met aan het stuur een 22-jarige man uit Diksmuide. In het derde voertuig, eveneens een BMW, zaten een 21-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Middelkerke.

De drie bestuurders dienden onmiddellijk hun rijbewijs in te leveren voor de duur van 15 dagen. De politie wilde met de actie een duidelijk signaal geven.

“Met deze actie speelden we kort op de bal en willen we een krachtig signaal geven dat dergelijke wantoestanden niet getolereerd worden in onze politiezone. De jongeren moeten beseffen dat ze hiermee hun eigen veiligheid en die van anderen zwaar in gevaar brengen”, klinkt het.

(BELGA)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.