Bloemenvandalen blijven Nonna’s viseren

© (Foto JM)
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Tijdens het weekend werd voor de derde keer in drie maanden tijd de bloemenversiering bij Nonna’s op de hoek van de Mgr. Roelensstraat en de Markt vernield.

Er is een zee van reacties op de sociale media, maar vooral voor Anneleen, de zaakvoerster van deze koffiebar is, het genoeg geweest. Gisteren stapte ze naar de politie en daar beloofde men een onderzoek naar de jonge daders want er zijn beelden van deze vandalenstreek.

“Onze eigen camera’s legden één en ander vast”, hoorden we bij Nonna’s. in de onmiddellijke omgeving is er ook ING-kantoor. Volgens ING-verantwoordelijke Sonja Semetier werden hun beelden voorlopig nog niet opgevraagd door de politie. Wellicht omdat de eigen beelden van de bloemenvernietiging duidelijk zijn.

Met dit derde feit in twee maanden heeft Anneleen het gehad. “Wij deden een inspanning om tegen de koers de zaak wat op te fleuren om de mensen in een gezellig en fleurig decor te ontvangen. En nu weer dit. Het is geen groot verlies, maar dit onverantwoord gedrag van enkele jongeren moet toch stoppen.”

Nonna’s is naar verluidt niet de enige plaats waar bloemen sneuvelden. Ook de gemeente Ardooie zag het eigen openbaar groen op enkele plaatsen vernield worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.