Bijna 40 pv’s op lockdownfeestje bij rijke ondernemer, die zich excuseert

© BELGA
© BELGA
Laurens Kindt

De politie heeft afgelopen vrijdagavond in Moerbrugge bij Oostkamp een lockdownfeestje met maar liefst 39 aanwezigen stilgelegd. De groep vierde de verjaardag van projectontwikkelaar Luc Beke.

De politie ontving vrijdagavond diverse klachten over nachtlawaai. Na een controle bleek het geluid afkomstig te zijn van muziek uit een loods in Moerbrugge. Omdat meteen duidelijk was dat er heel wat aanwezigen waren en dat die zich niet hielden aan de geldende coronamaatregelen besloot de politie versterking op te roepen. Uiteindelijk kwamen er twee combi’s van politiezone Het Houtsche en maar liefst vijf voertuigen van de Brugse politie aan te pas. Toen de agenten de loods wilden binnen gaan, probeerde één van de aanwezigen nog te ontsnappen maar ook hij werd bij de kraag gevat. “Wij hebben meteen contact opgenomen met het parket. Men heeft dan beslist om het systeem van onmiddellijke minnelijke schikkingen niet toe te passen, maar voor alle aanwezigen een proces-verbaal op te stellen”, zegt woordvoerster Lien Vermeersch van de politiezone Het Houtsche.

Opvallend: het lockdownfeestje vond plaats op de vooravond van de heropening van de horeca. Blijkbaar was de nood aan een feestje zodanig hoog dat men niet nog een dag langer kon wachten. Het gebeuren kaderde blijkbaar in het verjaardagsfeestje van Luc Beke, de steenrijke ceo van projectontwikkelaar Global Estate Group met thuisbasis in Oostkamp. De ondernemer zucht eens diep wanneer we hem contacteren. “Ik zit in het buitenland en kan hier voorlopig moeilijk op reageren”, klinkt het kort. Gezien er proces-verbaal is opgesteld, is de afhandeling van het lockdownfeestje nu in handen van het Brugse parket. Als daar beslist wordt dat alle aanwezigen zich voor de politierechtbank zullen moeten verantwoorden, dan riskeren zij op een bijzondere coronazitting zowel een boete als een celstraf.

“Het klopt dat ik op vrijdagavond een aantal mensen heb uitgenodigd om een glas te drinken en mijn verjaardag te vieren”, schrijft Luc Beke in een reactie. “Daarbij zijn de coronaregels inderdaad geschonden en daar wil ik me voor excuseren. Ik benadruk dat dit op eigen initiatief is gebeurd en dat dit niets met mijn bedrijf te maken heeft. Ik erken mijn fout, had beter moeten weten en zal mij schikken naar de juridische gevolgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten