Aanwezigen op lockdownfeestje vluchten te voet weg, andere schelden politie uit

Redactie KW

In de Zouterweg in Oostduinkerke heeft de politie zondagavond een lockdownfeestje stilgelegd. Toen een patrouille aankwam, zette een deel aanwezigen het op een lopen. De politie werd ook nog uitgescholden.

Een patrouille zette rond 20 uur koers richting de Zouterweg na een melding voor geluidsoverlast, door omwonenden. Uit een tuin kwam loeiharde muziek.

Middelvinger

“Bij aankomst zagen onze mensen heel wat aanwezigen te voet op de vlucht slaan. Ze probeerden zich te verstoppen in de buurt. Een persoon stak dan weer zijn middelvinger op, een andere begon onze mensen uit te schelden voor ‘zielige mensen’ en ‘hautaine vaststellers”, zegt woordvoerster Ine Deburchgraeve van de politie Westkust.

De gemoederen liepen met andere woorden hoog op. “Er werden negen aanwezigen geïdentificeerd. Allen kregen ze een proces-verbaal voor het niet naleven van het samenscholingsverbod”, voegt ze toe.

Versterking vanuit Antwerpen

En toch blikt de politie Westkust tevreden terug op de voorbije paasvakantie. “Het overgrote deel van de mensen heeft zich goed aan de maatregelen gehouden. Voorts werden er slechts een beperkt aantal inbreuken vastgesteld.”

“Ook de versterking vanuit de politiezone Antwerpen deze paasvakantie, met acht inspecteurs die zich tijdens de paasvakantie specifiek op de coronamaatregelen richtten, heeft hier sterk toe bijgedragen. De samenwerking verliep vlekkeloos”, besluit Deburchgraeve. (BB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.