Politie zoekt twee jongemannen voor reeks overvallen

Redactie KW

De politie is op zoek naar twee jongemannen die zaterdagnacht twee mensen overvielen langs de Gentpoortvest in Brugge. Ze bedreigden hen met een vlindermes en dwongen hen om hun geld af te geven. “Ik had amper vijf euro op zak. Pas toen ik m’n lege portefeuille toonde lieten ze me met rust”, aldus een slachtoffer.

Twee jongemannen hielden zich zaterdagnacht langs de Gentpoortvest in Brugge schuil. Ze wachtten op nietsvermoedende passanten op dan plots op te duiken. Onder bedreiging van een mes werden de slachtoffers verplicht om hun geld af te geven. De politie startte nog een zoektocht naar de twee, maar kon hen uiteindelijk niet meer aantreffen.

Eén van de slachtoffers is Robbe (30) uit Brugge, die voor het overige liever anoniem blijft. Hij kwam even na middernacht te voet van het station naar zijn woning. De twee daagden plots achter hem op. “Van waar ze precies kwamen weet ik niet”, zegt hij. “Ze stonden er plots uit het niets en riepen me langs achteren wat toe. Ik begreep ze niet meteen, maar ze herhaalden het. “Money”, klonk het. Precies of ze gromden het naar me. Toen ik me omdraaide stond er één van die twee met een mes op mij gericht.”

Robbe kon niet anders dan zijn portefeuille uithalen. Hij gaf hen vijf euro, het enige cash geld dat hij op zak had. Maar dat was niet meteen de buit waar de twee op gerekend hadden. “Ze vroegen of ik meer had en wilden m’n schoudertas. Maar toen ik hen mijn lege portefeuille toonde waren ze uiteindelijk wel overtuigd.”

Een uur later sloegen de twee nog eens toe. En dat deden ze op dezelfde manier. Ze overvielen hun slachtoffer en dreigden opnieuw met een mes. “Het ging om een fietser die door de twee verrast werd”, aldus de politie. “Die man moest onder bedreiging van een mes zijn portefeuille, met daarin ongeveer 150 euro, afgeven.” Opvallend: de twee daders droegen telkens een mondmasker. De politie is een onderzoek gestart in de hoop hen te kunnen identificeren en oppakken.

Ook Robbe hoopt dat de twee gevat kunnen worden. Al weigert hij om bang te zijn. “Het kan altijd wel eens gebeuren”, zegt hij. “Maar ik zal er in het vervolg misschien wel op letten dat ik wegen neem die wat beter verlicht zijn.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier