Politie zoekt getuigen van moord op Jill Himpe (36) uit Wevelgem

Links de dader, Ridoan O. Rechts het slachtoffer, Jill Himpe. © LK/GF
Laurens Kindt

Het speurdersteam dat de moord op Jill Himpe (36) uit Wevelgem onderzoekt, doet via het VTM-opsporingsprogramma Faroek een oproep naar getuigen. Uit het relaas van de speurders blijkt dat Jill met zekerheid afsprak met haar moordenaar Ridoan O. (39).

De feiten dateren van begin deze maand. Op 5 november om 7 uur ‘s morgens vertrok Jill Himpe met haar grijze Peugeot met nummerplaat 1-WRX-448 in de Nachtegaalstraat in Wevelgem, waar ze sinds de relatiebreuk met Ridoan O. terug bij haar moeder was ingetrokken. Ze zette koers naar de Debrabanderestraat in Marke, in de buurt van de woning van Ridoan O. Het ex-koppel had daar afgesproken, Ridoan O. zou met haar meerijden naar Gentbrugge waar ze had afgesproken met haar werkgever.

Ze namen echter niet de oprit van de R8 in Marke om zo naar de E17 richting Gent te rijden, maar reden om een voor de speurders onbekende reden naar de Moeskroensesteenweg in Aalbeke. Daar zette de bestuurder de auto aan de kant en kreeg het koppel ruzie. De speurders gaan ervan uit dat Jill daar vermoord werd. Een studente die op de fiets passeerde en de ruzie zag, nam bij aankomst in school contact op met de politie. Toen die rond 8 uur ter plaatse kwam, was de Peugeot alweer verdwenen. Uit het onderzoek blijkt dat Ridoan O. met de auto van Jill terug naar Wevelgem is gereden, wellicht via Lauwe. In het huis in de Nachtegaalstraat liet hij het lichaam van Jill achter en reed hij weg richting Gent. Hij parkeerde echter op de carpoolparking in Deerlijk en liet zich daar door de politie oppakken, nadat hij zijn advocaat had gebeld.

De speurders vragen nu aan iedereen die iets gezien heeft op de genoemde plaatsen om zich zo snel mogelijk bij de politie te melden. Ook mensen die eventueel een dashcam hebben en mogelijk beelden hebben van die dag, worden gevraagd contact op te nemen. Wie mogelijk bewijsmateriaal vindt op een van de trajecten, wordt eveneens gevraagd om zich te melden. De speurders zijn op zoek naar informatie om een volledig beeld van de feiten te kunnen maken en eventuele verklaringen van Ridoan O. in het dossier aan de waarheid te kunnen toetsen.

Contact met de speurders kan op het gratis telefoonnummer 0800/30 300.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier