Politie zet achtervolging in nadat bestuurder vlucht voor controle in Oostende

©Jeffrey Roos (c) JR
©Jeffrey Roos (c) JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdagavond, kort voor middernacht, wou de politie in de Timmermanstraat een voertuig controleren met vijf inzittenden. Toen de bestuurder dat in de gaten kreeg, scheurde die weg. De politie zette de achtervolging in.

De achtervolging ging via de Torhoutsesteenweg en de Elisabethlaan. “Tijdens de achtervolging beging de bestuurder van de wagen de ene na de andere overtreding”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “In de Passchijnstraat kunnen onze patrouilles het voertuig staande brengen, waarna de bestuurder te voet zijn vlucht verder zet. Zijn vier passagiers blijven ter plaatse.”

Uiteindelijk kan de bestuurder opgepakt worden in de Northlaan, iets verderop. “Die beweerde te zijn weggevlucht omdat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Onze inspecteurs stelden verschillende processen-verbaal op voor de gemaakte verkeersovertredingen en voor het rijden zonder rijbewijs”, aldus de politiecommissaris.

De vijf inzittenden kregen op de koop toe een proces-verbaal aan hun been omdat ze de covid-maatregelen niet respecteerden.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier