De politiezone Vlas zag de voorbije weken het aantal diefstallen van dure (elektrische) fietsen de hoogte inschieten. Volgens de politie gaat het om goed georganiseerde dievenbende. Zo werden dure exemplaren gestolen die goed afgesloten in een fietsenstalling, in een afgesloten garagebox of berging en zelfs gewoon op een bagagedrager stonden. "Dit alles wijst op gerichte diefstallen met behulp van de nodige materialen om sloten te breken", klinkt het bij de politiezone Vlas. "Wij zijn dan ook bezig met het onderzoek naar de bende."

Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen willen de politiediensten iedereen extra alert maken voor het veilig afsluiten en stallen van de fiets. "Sluit je fiets altijd, ook al stap je maar heel even een winkel binnen", klinkt het. "En zie je verdachte personen, gedragingen of voertuigen in de buurt, aarzel dan niet en bel meteen 1701."

De politiezone Vlas zag de voorbije weken het aantal diefstallen van dure (elektrische) fietsen de hoogte inschieten. Volgens de politie gaat het om goed georganiseerde dievenbende. Zo werden dure exemplaren gestolen die goed afgesloten in een fietsenstalling, in een afgesloten garagebox of berging en zelfs gewoon op een bagagedrager stonden. "Dit alles wijst op gerichte diefstallen met behulp van de nodige materialen om sloten te breken", klinkt het bij de politiezone Vlas. "Wij zijn dan ook bezig met het onderzoek naar de bende."Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen willen de politiediensten iedereen extra alert maken voor het veilig afsluiten en stallen van de fiets. "Sluit je fiets altijd, ook al stap je maar heel even een winkel binnen", klinkt het. "En zie je verdachte personen, gedragingen of voertuigen in de buurt, aarzel dan niet en bel meteen 1701."