Politie Vlas onderschept drie mannen in auto vol gestolen kabels

Redactie KW

Afgelopen weekend kon een politiepatrouille van de politiezone Vlas in Kortrijk drie Bulgaarse mannen vatten. In hun auto lag een grote hoeveelheid afgesneden bekabeling. Een vierde verdachte wordt nog opgespoord.

Omstreeks 23.30 uur zaterdagavond merkt een politiepatrouille van Vlas een verdacht voertuig met Franse nummerplaat op ter hoogte van de opritten van de R8 op de Pottelberg. Het voertuig negeerde een rood licht, waarop de politie met zwaailichten en sirene de wagen achtervolgde. De bestuurder was niet van plan zich te laten stoppen, versnelde en reed nogmaals door het rood licht.

De betrokken politiepatrouille riep bijstand op en zette de achtervolging in. Even verderop vertraagde het voertuig en sprong één man eruit. Hij vluchtte te voet verder. Uiteindelijk kon de politie het voertuig toch doen stoppen. Daarin zaten nog drie mannen. Toen de politiemensen het voertuig controleerden, troffen zij een grote hoeveelheid aan afgesneden bekabeling aan. Het ging om gestolen kabels.

De drie verdachten, die de Bulgaarse nationaliteit hebben, werden gearresteerd en overgebracht naar het commissariaat. Er werd een strafzaak tegen hen opgestart. Ook de verdachte die kon wegvluchten wordt opgespoord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier