Politie vindt werfmateriaal ter waarde van 25.000 euro in auto in Heestert

De politie kon de vier daders snel vatten. © GF
Redactie KW

Politiezone MIRA heeft na een grondig onderzoek gestolen werfmateriaal teruggevonden in een auto met Nederlandse nummerplaat. Twee Polen zijn aangehouden.

In de nacht van 28 mei 2020 werd door de ploeg een voertuig met Nederlandse nummerplaat gecontroleerd langs de Kanaalweg in Zwevegem. Daarin zaten twee Polen. Zij hadden inbrekersmateriaal bij en nabij het voertuig werd een slijpschijf aangetroffen afkomstig van een werfdiefstal in Kortrijk (bedrijvenpark Evolis).

De twee Polen werden gearresteerd en verhoord. Ze ontkenden in alle toonaarden. Beiden werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst en overgebracht naar de gevangenissen in Ieper en Brugge.

BMW X5

“Uit het onderzoek kwamen we uit op een adres te Zwevegem, meer bepaald Heestert”, vertelt Michaël Vanden Heede van politiezone MIRA. “Vrijdag 5 juni werd een huiszoeking met mandaat uitgevoerd. Een Poolse vrouw werd gearresteerd en verhoord. Door het waakzaam oog van de wijkinspecteur werd op een nabijgelegen parking in Heestert een voertuig met Nederlandse transitplaat aangetroffen. De nummerplaat van dit voertuig was gelijkaardig aan de nummerplaat van de BMW X5 alwaar de Polen inzaten. Het ging om een Nederlandse transitplaat. Het voertuig werd gerechtelijk getakeld. In de koffer en de achterbank van het voertuig werd de buit afkomstig van de werfdiefstal in Kortrijk teruggevonden: slijpschijven, boren, mieren, brommers, … De buit heeft een waarde van ongeveer 25.000 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier