Politie vindt peniskoker om urinetest te manipuleren: Brugse heroïne dealers riskeren zware straf

Twee Bruggelingen moeten zich voor de strafrechter verantwoorden voor heroïne- en speedhandel.


Op 25 juni viel de politie binnen in het appartement van Kurt D. (50), waar ook medebeklaagde Detlef L. (47) verbleef. “De woning was een waar drugshol”, stelde de procureur in de Brugse rechtbank. “De speurders troffen er naast lepels, pijpjes en weegschaaltjes ook 25 gram heroïne en 72 gram speed aan. De speed zat in de koelkast.”

Volgens de procureur lag er op het appartement ook een peniskoker die D. en L. gebruikten om urinetesten bij de huisarts te manipuleren. Met de koker konden ze immers drugsvrije urine in het potje deponeren zonder zelf te plassen. Voor Detlef L. vroeg de procureur 40 maanden cel, voor Kurt D. 37 maanden. De twee zijn allebei doorwinterde drugsdealers.

Voor L. werd afgelopen maandag ook al vier jaar cel gevorderd omdat hij de heroïne zou hebben geleverd die tot een fatale overdosis leidde. Zijn advocate drong dan ook aan op enige mildheid. Ook Kurt D. werd eerder al vier keer veroordeeld voor drugshandel. In een van die zaken was eveneens sprake van een drugsdode. Zijn advocaat drong aan op een voorwaardelijke celstraf. De uitspraak op 28 november.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.