Politie verijdelt mogelijke aanslag tijdens finale Miss België, Limburger opgepakt met meerdere wapens in zijn bezit

Mensen wachten buiten voor het Plopsa Theater. © Belga
Redactie KW

Zaterdagmiddag is in de nabijheid van Plopsaland in De Panne, waar de finale van Miss België plaatsvindt, een man uit Lommel opgepakt. Het gaat om een veertiger die een wapen bij zich droeg en ook een wapen in zijn wagen had. Volgens Eric Van Der Sypt van het federaal parket is mogelijk een aanslag vermeden.

In de loop van zaterdagmiddag kwam er een verontrustende melding binnen bij de politie. Een politiezone uit Limburg had een bericht onderschept van de partner van een man uit Lommel die dreigde met een aanslag tijdens de verkiezing van Miss België. De politie kwam daarop massaal ter plaatse naar De Panne en controleerde ook alle invalswegen naar Plopsaland. Op die manier kon een verdachte in de vooravond worden onderschept. Over de beweegredenen van de man bestaat voorlopig nog onduidelijkheid.

Het gaat om een veertiger die onder meer een wapen bij zich droeg en ook een wapen in zijn wagen had. Volgens Eric Van Der Sypt van het federaal parket is mogelijk een aanslag vermeden.

De man had vergunningen voor tal van vuurwapens en had meerdere wapens bij zich. Hij was duidelijk goed voorbereid en legde de weg af met een huurauto. Die werd zaterdagmiddag gespot door een agent, wellicht door de herkenbare stickers van het verhuurbedrijf. De wagen werd aan de kant gezet en de verdachte gaf zich vrijwillig over. Hij had één wapen bij zich en er lag nog een ander in de wagen. In totaal zou de man vijf wapens in zijn bezit hebben gehad.

De politie is massaal ter plaatse.
De politie is massaal ter plaatse. © Belga

Zaterdagavond voerde de politie ook een swiping uit op de terreinen rond Plopsaland. Het was aanvankelijk niet duidelijk of de finale nog zou kunnen plaatsvinden, maar later werd de zaal weer vrijgegeven. De show startte om 21.40 uur, 70 minuten later dan voorzien.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, zegt op Twitter dat dankzij de samenwerking tussen de federale politie, verschillende politiezones en het parket een mogelijke aanslag is verijdeld. De minister dankt deze diensten voor hun snelle en professionele tussenkomst.

(MF/SRA/KD/Belga)

Onze provincie vaardigde drie dames af die ervan dromen om het mooiste meisje van het land te worden: de Zeebrugse Claire Lansenebre, Janah Vanderper uit Roeselare en de Torhoutse Sjoukje Degraeve. Claire Lansenebre eindigde als eerste eredame.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier