Dat gebeurde in het kader van een politieactie gericht naar grenscriminaliteit. De actie verliep in samenwerking met lokale politiezones Gavers, Mira, Grensleie, Riho, Arro Ieper en Westkust uit Zuid-West-Vlaanderen. De controles waren hoofdzakelijk gericht op grenscriminaliteit, geseinde personen en voertuigen en drugs- en wapenbezit. Tijdens de controles werd ook een wapen in beslag genomen.

Tijdens de politieactie werd gecontroleerd op de invalswegen. In totaal werden 105 voertuigen gestopt en gecontroleerd, en er werden 7.409 wagens gecontroleerd met de ANPR-camera. Daarbij werd één persoon gerechtelijk aangehouden voor handel in verdovende middelen. Ook werden een wapen, een voertuig en drie hoeveelheden drugs in beslag genomen. Verder werden zeven processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer illegaal verblijf en rijden zonder geldig rijbewijs. Van de 33 afgelegde ademtesten was er één positieve test. Ook werd er één positieve speekseltest afgelegd.

"Met dit soort acties wil de politie niet enkel dadergroepen op heterdaad betrappen en vatten, maar ook een ontradend effect creëren naar dergelijke groepen toe en het veiligheidsgevoel van de burger verhogen", klinkt het bij de federale politie.

(Belga)

Dat gebeurde in het kader van een politieactie gericht naar grenscriminaliteit. De actie verliep in samenwerking met lokale politiezones Gavers, Mira, Grensleie, Riho, Arro Ieper en Westkust uit Zuid-West-Vlaanderen. De controles waren hoofdzakelijk gericht op grenscriminaliteit, geseinde personen en voertuigen en drugs- en wapenbezit. Tijdens de controles werd ook een wapen in beslag genomen.Tijdens de politieactie werd gecontroleerd op de invalswegen. In totaal werden 105 voertuigen gestopt en gecontroleerd, en er werden 7.409 wagens gecontroleerd met de ANPR-camera. Daarbij werd één persoon gerechtelijk aangehouden voor handel in verdovende middelen. Ook werden een wapen, een voertuig en drie hoeveelheden drugs in beslag genomen. Verder werden zeven processen-verbaal uitgeschreven voor onder meer illegaal verblijf en rijden zonder geldig rijbewijs. Van de 33 afgelegde ademtesten was er één positieve test. Ook werd er één positieve speekseltest afgelegd. "Met dit soort acties wil de politie niet enkel dadergroepen op heterdaad betrappen en vatten, maar ook een ontradend effect creëren naar dergelijke groepen toe en het veiligheidsgevoel van de burger verhogen", klinkt het bij de federale politie. (Belga)