Onmiddellijk werden meerdere ploegen van de zone Mira in versterking gestuurd om in de wijde omgeving op zoek te gaan naar de twee weggereden voertuigen. Ploegen van de zone Gavers, Vlaamse Ardennen, de federale wegenpolitie en hondensteun bieden ondersteuning.

Een ploeg van de zone Mira kruiste in de Grote Leiestraat in Anzegem twee voertuigen met een Franse kentekenplaat die kort achter elkaar reden. Gelet op de mogelijkheid van grenscriminaliteit werd de achtervolging ingezet en op de E17 richting Frankrijk konden beide voertuigen tot stilstand gebracht worden. In beide voertuigen zaten twee personen. Twee personen uit het eerste staande gehouden voertuig konden de vlucht nemen. In het achtergelaten voertuig werd een groot aantal professioneel werfmateriaal aangetroffen. Totale waarde geschat op 25.000 tot 30.000 euro.

Later in de nacht en naar de morgen toe werd duidelijk dat de buit ook afkomstig is van gelijkaardige inbraken in voertuigen in de Lendedreef en de Bosstraat in Vichte.

De twee verdachten mannen, R.S. en R.M, beiden 29 jaar oud en wonend in Frankrijk, werden deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Onmiddellijk werden meerdere ploegen van de zone Mira in versterking gestuurd om in de wijde omgeving op zoek te gaan naar de twee weggereden voertuigen. Ploegen van de zone Gavers, Vlaamse Ardennen, de federale wegenpolitie en hondensteun bieden ondersteuning.Een ploeg van de zone Mira kruiste in de Grote Leiestraat in Anzegem twee voertuigen met een Franse kentekenplaat die kort achter elkaar reden. Gelet op de mogelijkheid van grenscriminaliteit werd de achtervolging ingezet en op de E17 richting Frankrijk konden beide voertuigen tot stilstand gebracht worden. In beide voertuigen zaten twee personen. Twee personen uit het eerste staande gehouden voertuig konden de vlucht nemen. In het achtergelaten voertuig werd een groot aantal professioneel werfmateriaal aangetroffen. Totale waarde geschat op 25.000 tot 30.000 euro. Later in de nacht en naar de morgen toe werd duidelijk dat de buit ook afkomstig is van gelijkaardige inbraken in voertuigen in de Lendedreef en de Bosstraat in Vichte.De twee verdachten mannen, R.S. en R.M, beiden 29 jaar oud en wonend in Frankrijk, werden deze namiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.