Twee mannen hadden zich rond 3 uur toegang verschaft tot een woning in de Dorpstraat via een openstaand raam. Daar stalen ze een gsm-toestel en juwelen. Ondertussen waren de inbrekers al opgemerkt en werd de politie verwittigd. "Tijdens de opzoekingen ter plaatse konden agenten een van de inbrekers vatten. De man werd aangetroffen in een aardappelveld in de onmiddellijke omgeving van de woning waar ingebroken werd. Het gsm-toestel die eerder gestolen werd, werd bij de verdachte aangetroffen", vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

Het gaat om een 19-jarige man die illegaal in het land verblijft. "De verdachte werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket. Een tweede verdachte werd niet meer aangetroffen en kon, bijgevolg ontkomen", aldus de politiecommissaris.

(JRO)

Twee mannen hadden zich rond 3 uur toegang verschaft tot een woning in de Dorpstraat via een openstaand raam. Daar stalen ze een gsm-toestel en juwelen. Ondertussen waren de inbrekers al opgemerkt en werd de politie verwittigd. "Tijdens de opzoekingen ter plaatse konden agenten een van de inbrekers vatten. De man werd aangetroffen in een aardappelveld in de onmiddellijke omgeving van de woning waar ingebroken werd. Het gsm-toestel die eerder gestolen werd, werd bij de verdachte aangetroffen", vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. Het gaat om een 19-jarige man die illegaal in het land verblijft. "De verdachte werd gearresteerd en ter beschikking gesteld van het parket. Een tweede verdachte werd niet meer aangetroffen en kon, bijgevolg ontkomen", aldus de politiecommissaris. (JRO)