Politie vat drie verdachten na diefstal van smartphones in Oostende

Op het Wapenplein werd een 66-jarige Oostendenaar van zijn smartphone beroofd. © (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Twee Oostendenaars werden woensdagavond van hun smartphone beroofd in het centrum van Oostende. De politie kan drie verdachten die aan de beschrijving voldoen, oppakken, maar of ze effectief met beide diefstallen te maken hebben is vooralsnog onduidelijk.

Een 30-jarige Oostendse werd woensdagavond het slachtoffer van een diefstal. Toen de dame naar een nachtwinkel in de Jozef-II-straat ging om sigaretten sloegen de daders toe. “In de winkel waren drie jongeren van vreemde origine aanwezig”, stelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “Wanneer de dame, na haar inkopen de winkel probeert te verlaten, wordt ze door een van de jongeren tegen gehouden aan de deur. Een andere komt achter haar staan en geeft haar een lichte duw. Uiteindelijk verlaten zowel het slachtoffer als de jongeren de winkel. De dame vermoedde al dat er iets niet klopte, maar pas bij thuiskomst merkt ze dat haar smartphone, die in haar jaszak stak, verdwenen is.”

Amper een uur later werd opnieuw iemand van zijn smartphone beroofd, deze keer op het Wapenplein. “Een 66-jarige man uit Oostende werd op het Wapenplein aangesproken door een man van vreemde origine die hem om een sigaret vraagt. Als het slachtoffer meldt dat hij geen sigaretten op zak heeft geeft de dief hem een hand waarop hij het slachtoffer in een semi-judogreep neemt. Nadat hij het slachtoffer terug los heeft gelaten verlaat de verdachte het Wapenplein in de richting van de Vlaanderenstraat. Ook daar zou het om drie verdachten gaan. Twee anderen stonden de man iets verderop in de straat op te wachten. Eens thuisgekomen stelde de Oostendenaar vast dat zijn smartphone uit zijn broekzak werd gestolen”, aldus de commissaris.

Patrouilles van de politie doorzoeken vervolgens het centrum van de stad. Kort na middernacht krijgen agenten drie verdachten in het vizier die aan de beschrijving voldoen. De politie houdt hen tegen en probeert hen te onderwerpen aan een controle. Wanneer de mannen het politievoertuig opmerken nemen ze allemaal de vlucht. In hun vlucht laten ze een witte plastieken zak vallen. Die bleek na controle vol te zitten met (nep)juwelen. Uiteindelijk kunnen alle verdachten gevat worden en worden ze overgebracht naar het bureel. Geen van de drie beschikten over geldige identiteitsdocumenten en beweren minderjarig te zijn. Waar de juwelen vandaan komen, is voorlopig nog niet duidelijk. Of ze effectief met beide diefstallen te maken hebben is evenmin duidelijk. De politie startte een onderzoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier