Politie van Oostende vat inbreker na inbraakalarm

© JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De politie van Oostende werd tijdens de nacht van woensdag op donderdag opgeroepen voor een inbraakalarm in de Oostendse surfclub ‘Outside’ op het Oostendse strand.

Rond 3:50 uur kwam bij de politie een melding binnen. Het inbraakalarm bij surfclub ‘Outside’ was er afgegaan. Op minder dan twee minuten was de politie ter plaatse. “Door snel ter plaatse te zijn konden we waarschijnlijk verhinderen dat de dieven in hun opzet slaagden”, vertelt politiecommissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “Aan het gebouw stelden onze agenten braaksporen vast. Daarbij konden we een verdachte oppakken die illegaal in ons land verblijft.”

Donderdagmorgen om 10:00 uur kon de Oostendse politie ook nog vier personen oppakken die in de leegstaande schoolgebouwen van VIVES op de zeedijk vertoefden. Het schoolgebouw bevindt zich op 200 meter van de surfclub. Of de opgepakte personen medeplichtig zijn met de inbraak te maken hebben is niet geweten. “Geen van hen kon identiteitsdocumenten voorleggen en verblijven vermoedelijk illegaal in ons land. Allen werden ter beschikking gesteld van de dienst vreemdelingenzaken”, aldus de politiecommissaris.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier