Politie van Oostende vat Algerijn na inbraak in wagen

Redactie KW

Dinsdagmorgen werd een 31-jarige Algerijn gevat nadat hij een wagen doorzocht en daarna per fiets wegvluchtte. De fiets bleek gestolen te zijn.

Een nachtwaker van een hotel in de Kapucijnenstraat in het Oostendse stadscentrum zag dinsdagmorgen rond 6:30 uur hoe een man in de straat controleerde of auto’s gesloten waren. Een van de wagens, een Jaguar, was dat blijkbaar niet en de man opende het portier. Vervolgens gaat hij volgens de politie in het voertuig zitten en doorzoekt alles. Daarna vlucht de man weg per fiets.

De nachtwaker had ondertussen de politie gecontacteerd. “Ter hoogte van het Klein Strand kan een patrouille de man onderscheppen. Daarop werd hij overgebracht naar het commissariaat”, legt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie uit. “Het betreft een 31-jarige man, vermoedelijk uit Algerije. De man is illegaal in het land.

Uit het voertuig werd niets gestolen, maar de fiets waarop de man reed werd vermoedelijk in de loop van de nacht gestolen. Aan wie de fiets toebehoord is niet bekend, want de fiets was niet geregistreerd. Er wordt nu gewacht tot de eigenaar van de fiets zich meldt.” De dief werd ter beschikking gesteld van het parket.

“Hij verblijft illegaal in België en werd recent al veroordeeld voor diefstallen“, laat het parket nu weten. Woensdagnamiddag werd de man voor de onderzoeksrechter geleid. Die hield de man aan. Het gaat om een man van ongekende nationaliteit, geboren in 1993.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier