Politie van Oostende schrijft meer dan 70 pv’s uit voor mensen die mondmasker niet dragen

De politie deelt niet langer waarschuwwingen uit. © JR
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De politie van Oostende stelde afgelopen weekend meer dan 70 processen-verbaal op voor het niet dragen van het mondmasker binnen de bebouwde kom.

Na de invoering van de mondmaskerplicht, spitste de lokale politie van Oostende zich vooral toe op het toelichten van de richtlijnen bij het algemene publiek, de handelaars en de horeca. Het algemene publiek werd aangesproken door het zomerteam, sinds begin van de zomervakantie een vaste waarde in het straatbeeld. Handelaars en horecazaken werden dan weer door de politie bezocht om hen te wijzen op de correcte richtlijnen.

“Niettegenstaande we voldoende hebben gesensibiliseerd, werden er afgelopen weekend toch nog 70 processen-verbaal opgemaakt in kader van de mondmaskerplicht”, laat de politie weten. “Om de verspreiding van het virus aan te pakken wordt er vanaf heden overgeschakeld van een sensibiliserende aanpak naar een repressieve aanpak. Hiervoor worden zowel patrouilles in uniform als patrouilles in burger ingezet. Wie geen mondmasker draagt of het mondmasker niet correct draagt, mag zich verwachten aan een fikse boete.”

De GAS-boete voor het niet dragen of niet correct dragen van het mondmasker bedraagt 250 euro.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier