Politie van Oostende pakt zes illegalen op

Op het Sint-Catharinaplein werden vier mannen opgepakt nadat ze betrokken waren in een vechtpartij. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie van Oostende melding van een vechtpartij op het Sint-Catharinaplein. Vier mannen werden aangehouden.

Kort na middernacht werd bij de politie melding gemaakt dat er een vechtpartij aan de gang was op het Sint-Catharinaplein in de wijk Westerkwartier waarbij een achttal personen betrokken waren. Alle beschikbare patrouilles werden ter plaatse gestuurd. “Toen onze mensen aan het Sint-Catharinaplein aankwamen stoven de vechtersbazen uit elkaar. Ze verstopten zich in het struikgewas“, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

“Na opzoekwerk konden onze diensten enkele van de vechtersbazen aantreffen. Het betreft vier mannen van Libische afkomst die illegaal in het land verblijven. De vier werden opgesloten in de cel in afwachting van een beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Ook in de Ijzerstraat, in het centrum van de stad, werden drie mannen opgepakt die illegaal in het land verblijven. “Omstreeks 2.30 uur werden drie mannen aan een controle onderworpen die zich verdacht gedroegen. Tijdens de controle nemen de mannen de vlucht. Nadat verschillende patrouilles de mannen achtervolgen kunnen we twee van de mannen onderscheppen. Geen van beide kan identiteitspapieren voorleggen. Ze verblijven illegaal in ons land. Ook zij worden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier