Politie van Oostende pakt opnieuw drie illegalen op na verschillende diefstallen

De politie kwam ter plaatse. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In het station van Oostende werden donderdag twee illegalen opgepakt nadat ze betrapt werden na een diefstal. In de Madridstraat werd dan weer een man opgepakt nadat hij een fiets had gestolen.

Een ooggetuige zag in het station van Oostende twee mannen een portefeuille doorzoeken en vond dat verdacht. De mannen gooiden immers diverse kaarten uit de portefeuille achteloos weg. Daarop verwittigde de getuige de politie. “Een patrouille kon de twee mannen aantreffen. Het gaat om twee mannen van Algerijnse afkomst met een leeftijd tussen 27 en 30 jaar. De mannen verblijven illegaal in ons land. Aan de agenten ter plaatse bekennen de mannen spontaan verschillende diefstallen”, aldus politiecommissaris Kris Allary. Beide verdachten werden in de boeien geslagen en ter beschikking gesteld van het parket.

De avond daarvoor was een 82-jarige Fransman nog het slachtoffer geworden van een gauwdiefstal op de zeedijk. Een persoon van vreemde origine liep tegen de man aan en enkele seconden later ontdekte de man dat zijn gsm verdwenen was. Of het om dezelfde daders gaat is nog niet duidelijk.

In de Madridstraat, in de Oostendse uitgaansbuurt, werd een 18-jarige man van Soedanese afkomst op heterdaad betrapt door een voorbijganger toen hij tijdens de nacht van woensdag op donderdag een fiets probeerde te stelen. Even later kon een politiepatrouille de man aantreffen. Bij controle blijkt de man illegaal in het land te verblijven. De politie stelde een proces-verbaal op en sloot de man op in afwachting in afwachting van de beslissing van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier