Politie van Oostende legt twee lockdownfeestjes stil

©Luc Cassiman
©Luc Cassiman
Redactie KW

De politie van Oostende moest tijdens de nacht van zaterdag op zondag twee keer ingrijpen tijdens zogenaamde lockdownfeestjes. Op beide feestjes kregen tien personen een proces-verbaal mee huiswaarts.

Bij de aankomst van de politie op een van de twee feestjes, werd de ploeg erop gewezen dat hun optreden ‘niet wettelijk’ was. “De wettelijkheid van de interventie van onze mensen werd in twijfel getrokken”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “Een advocaat die in allerijl werd opgeroepen had die mensen nochtans duidelijk gemaakt dat ze maar beter hun medewerking konden verlenen.”

Boete van 250 euro

Volgens de commissaris interpreteert men de stelling dat de politie niet ‘zomaar’ kan binnen vallen als synoniem van ‘de politie kan en mag niet optreden’. “Dat laatste is manifest onjuist”, aldus de commissaris. “ De politie kan wel degelijk optreden tegen overtreders die de volksgezondheid niet voldoende belangrijk vinden . En dat met respect voor de rechten van alle betrokkenen en in overeenstemming met de afspraken met justitie.”

De tijd van verwittigen is voorbij. Iedereen zou nu toch moeten weten dat dat niet kan. Een verwittigd man is er twee waard.” Alle aanwezigen op de feestjes mogen zich aan een boete van minstens 250 euro verwachten.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten