Politie schiet band vluchtende auto lek, drie inzittenden opgepakt

In de politiezone Westkust (De Panne, Koksijde, Nieuwpoort) vond maandagnacht een wilde achtervolging plaats van in De Panne tot Oostduinkerke-Dorp. De politie kon het voertuig doen stoppen door een band lek te schieten. De bestuurder sloeg te voet op de vlucht. Twee passagiers bleven zitten en worden ondervraagd. De bestuurder kon dinsdagvoormiddag ook worden gevat.

© BB

De politie merkte maandagnacht live op camerabeelden hoe er rond 3 uur een grijze personenwagen, een Volkswagen Golf, stapvoets reed op de Markt van De Panne. “Gezien de nachtklok is dat een ongewone situatie. Een patrouille ging erop af om te zien wat de bedoeling was.”

“Vrijwel meteen, bij het zien van het politievoertuig, scheurde de wagen weg. Er ontstond een achtervolging tot in Oostduinkerke-Dorp”, kan woordvoerster Ine Deburchgraeve van de politie Westkust kwijt. “De vluchtende auto haalde snelheden tot 130 kilometer per uur in de bebouwde kom, ging meermaals aan het slippen, negeerde rode lichten en scheurde rakelings naast geparkeerde voertuigen. Een heel gevaarlijke situatie”, aldus Deburchgraeve.

Op banden geschoten

Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand in de Koksijdesteenweg, in de buurt van het gemeentehuis. Het parket bevestigt dat er geschoten werd op de banden. Twee passagiers, jongeren, bleven zitten en werden gearresteerd. De bestuurder slaagde erin om te voet te vluchten.

De politie Westkust schakelde een drone en speurhonden in en vorderde ook de bijstand van naburige politiezones. De bestuurder werd dinsdagvoormiddag opgemerkt door de interventiedienst van PZ Westkust en opgepakt. De twee passagiers, volgens onze informatie Noord-Fransen die in Komen-Waasten verblijven, worden nu ondervraagd. Er zou ook een minderjarige tussen zitten.

In het voertuig zou een kleine hoeveelheid cannabis zijn aangetroffen, maar dat kon voorlopig geen politionele of gerechtelijke bron bevestigen. Of dat de reden was voor de vlucht, zal onderzoek moeten uitwijzen. (BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.