Politie rukt massaal uit voor burenruzie, man van 31 aangehouden

De politie rukte uit met minstens vijf combi's voor de interventie in de poelkapellestraat in Langemark.© GF
De politie rukte uit met minstens vijf combi's voor de interventie in de poelkapellestraat in Langemark.© GF
Tom Gheeraert

In de Poelkapellestraat in Langemark vond donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur een politie-interventie plaats met maar liefst vijf combi’s. Volgens de woordvoerder van de politie gaat het om een burenruzie die uit de hand gelopen is. Een dertiger is aangehouden.

Donderdagmiddag omstreeks 13.30 uur werd het centrum van Langemark opgeschrikt door een vijftal politievoertuigen die naar een adres in de Poelkapellestraat snelden. Uiteindelijk hielden ze halt in het begin van de straat ter hoogte van de verkeerslichten op het kruispunt met de Zonnebekestraat. Sommige omwonenden merkten op dat het niet de eerste keer was dat de politie er binnenviel.

Knuppels en messen

Bij de politie zelf zijn ze karig met commentaar. “Het betreft eigenlijk een burenruzie. Bewoners van hetzelfde gebouw die al herhaaldelijk een conflict hebben gehad. Vandaag is dat opnieuw geëscaleerd en kregen we een oproep binnen voor een dringende politietussenkomst”, zegt woordvoerder Glenn Verdru van de politiezone Arro Ieper.

“De oproeper had het over meerdere personen gewapend met knuppels en messen, vandaar dat alle beschikbare ploegen werden gestuurd. Er zijn geen gewonden gevallen. Er kon al snel afgebouwd worden in aanwezigheid omdat de situatie minder ernstig was dan omschreven door de oproeper.”

Het parket laat vrijdag weten dat een man van 31 uit Langemark tijdens de interventie werd opgepakt voor bedreiging met een baseballbat en diefstal met braak. Hij stond ook al onder voorwaarden. De man werd vrijdag voorgeleid en blijft aangehouden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.