Politie rolt cocaïnehandel in Brugge, Zedelgem en Oostkamp op

Redactie KW

Na maandenlang intensief speurwerk werd door de recherche van PZ Het Houtsche een cocaïnehandel zo secuur mogelijk in beeld gebracht.

Via twee verdeelpunten werd de cocaïne verhandeld onder afnemers uit de regio Brugge, Zedelgem en Oostkamp. De onderzoeksrechter in Brugge besliste daarop om begin deze week zeven beschikkingen tot huiszoeking te laten uitvoeren in woningen in Zedelgem, Beernem, Brugge en Oostkamp. Hierbij werden vijf verdachten gearresteerd door de politie.

Tijdens de huiszoekingen werden in vijf woningen positieve resultaten geboekt. Bij de hoofdverdachte werd in totaal een kleine 700 gram cocaïne in beslag genomen, naast een kleine geldsom en twee vuurwapens. Op twee andere plaatsen werden respectievelijk 50 gram cocaïne en 27 gram cocaïne in beslag genomen, verpakt in verhandelbare hoeveelheden.

In totaal werd bovendien de hand gelegd op 6.000 euro cash geld, net als een recente personenwagen. De onderzoeksrechter in Brugge liet vier verdachten voorleiden en besliste om de vier personen – respectievelijk geboren in 1972, 1974, 1982 en 1973 – onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier