Politie rijdt bestuurder klem na wilde achtervolging

Redactie KW

In De Haan is zaterdagnacht een bestuurder van 38 op de vlucht geslagen voor de politie, waarop een achtervolging ontstond tot in Oostende. Na een kat-en-muisspel kon zijn voertuig klemgereden worden aan de Steense Dijk.

Volgens commissaris Dennis Goes van de lokale politie Bredene/De Haan reed de bestuurder aan hoge snelheid weg toen een patrouille hem wou controleren, zaterdagnacht om 1.30 uur op de Koninklijke Baan in het centrum van De Haan.

Gezien de nachtklok, was het ongewoon dat de man zich nog op de rijbaan bevond. Er ontstond een achtervolging en de politie slaagde er ondanks versterking niet meteen in om het voertuig te doen stoppen.

Onder invloed

Het ging via Koninklijke Baan in Bredene en de E. Moreauxlaan in Oostende. Ook de politie van Oostende leverde versterking gezien de auto hun zone binnenreed. Na een kat-en-muisspel doorheen verschillende straatjes, waarbij hier en daar een paaltje sneuvelde, slaagde de politie erin om het voertuig klem te rijden in de Steense Dijk.

De bestuurder werd ingerekend. Het gaat om een 38-jarige Oostendenaar die onder invloed van alcohol en drugs was, ook de reden voor zijn vlucht.

De man werd van zijn vrijheid beroofd en meegenomen voor verhoor. Het parket liet zijn rijbewijs intrekken voor 15 dagen en zijn auto in beslag nemen. Hij werd niet voorgeleid voor de onderzoeksrechter, maar wacht allicht een zware straf in de politierechtbank.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier