De eigenaar, een 52-jarige man uit Hoei had zijn wagen geparkeerd in de Albert I-promenade. Terwijl de man op stap was in het centrum van de stad liet hij zijn hond gewoon achter in de wagen, ondanks een temperatuur van maar liefst 38 graden.

De politie merkte omstreeks 20.00 uur op dat een hond om adem hapte in het voertuig. De agenten twijfelden geen seconde en sloegen het raam in van het voertuig om het dier te redden. "Onze diensten sloegen het raam in van een Kia Sportage om de hond te redden", vertelt politiewoordvoerder Kris Allary.

"Nadat de hond uit de wagen werd gehaald werd meteen duidelijk dat het dier in levensgevaar was. De agenten plaatsen een natte doek op de buik van de hond en werden zijn poten overgoten met water in de hoop de hond af te kunnen koelen. De hond kreeg ook water te drinken en dronk een hele pot in een keer leeg. Het leven van het dier kon gered worden dankzij de tussenkomst van de agenten." De eigenaar kreeg een proces-verbaal aangesmeerd en zal het later mogen uitleggen bij de rechter.

(JRO)

De eigenaar, een 52-jarige man uit Hoei had zijn wagen geparkeerd in de Albert I-promenade. Terwijl de man op stap was in het centrum van de stad liet hij zijn hond gewoon achter in de wagen, ondanks een temperatuur van maar liefst 38 graden. De politie merkte omstreeks 20.00 uur op dat een hond om adem hapte in het voertuig. De agenten twijfelden geen seconde en sloegen het raam in van het voertuig om het dier te redden. "Onze diensten sloegen het raam in van een Kia Sportage om de hond te redden", vertelt politiewoordvoerder Kris Allary."Nadat de hond uit de wagen werd gehaald werd meteen duidelijk dat het dier in levensgevaar was. De agenten plaatsen een natte doek op de buik van de hond en werden zijn poten overgoten met water in de hoop de hond af te kunnen koelen. De hond kreeg ook water te drinken en dronk een hele pot in een keer leeg. Het leven van het dier kon gered worden dankzij de tussenkomst van de agenten." De eigenaar kreeg een proces-verbaal aangesmeerd en zal het later mogen uitleggen bij de rechter. (JRO)