Politie ontdekt stomdronken jongeman in verkeerde woning in Kortemark

Redactie KW

Een 22-jarige man uit Hooglede heeft het maandagmiddag erg bont gemaakt in Kortemark. Hij drong een huis binnen en legde zich te slapen over twee zetels. Het bleek dat de man stomdronken was… en net ontslagen was uit een afkickkliniek.

In de late middag belden buurtbewoners van de Staatsbaan in het centrum van Kortemark de politie. Ze vonden het vreemd dat de deur van een huis open stond en hadden gezien hoe een man binnen over twee zetels lag. Het gaat om een huis dat op enkele meubelstukken na zo goed als leeg staat. De voordeur was evenwel niet op slot. De politie ging een kijkje nemen en trof binnen een slapende 22-jarige man uit Hooglede aan. Naast hem lag een lege fles rum.

De politie had alle moeite van de wereld om de man wakker te krijgen en hem daarna te identificeren. Het bleek te gaan om een 22-jarige man uit het naburige Hooglede. Onderzoek leerde dat hij zonet ontslagen was uit het ziekenhuis in Roeselare waar hij afkickte in het centrum voor zijn alcoholprobleem.

Vrijlating

Hij had wellicht de bus naar Hooglede genomen maar verzeilde in Kortemark. Daar kocht hij in een buurtwinkel een fles rum om zijn ‘vrijlating’ te vieren. Stomdronken als hij daarna was strompelde hij het verkeerde huis binnen. Nadat de politie wist met wie ze te doen hadden speelden ze taxi en brachten ze hem alsnog naar zijn eigen huis in Hooglede. Ook het ziekenhuis werd op de hoogte gebracht om een nieuwe afspraak te maken.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.