De feiten vonden plaats in de Abdijstraat, richting Sint-Bertinuslaan, in Ichtegem. Slachtoffer Amelia (12) is overigens de dochter van Andy Devriese, die in mei dit jaar zelf nog initiatiefnemer was voor een lokale burgerwacht na eerdere geruchten over pogingen tot ontvoering. Het meisje kon ontsnappen aan haar belager, die naar verluidt geen Nederlands sprak. "Mijn dochter was te voet op weg vanaf de bushalte", aldus Andy. "Na de feiten is ze thuis gebleven, want ze is er echt niet goed van. De dader kwam uit een weggetje dat uitkomt op de Abijstraat, het gebeurde op amper 75 meter van mijn deur..."

"Het klopt dat wij hiervan omstreeks 10 uur een melding kregen", bevestigt Annemie Wittesaele van Politiezone Kouter de melding. "Wij zijn volop bezig met een onderzoek en kunnen dus nog niet veel vertellen."

De feiten vonden plaats in de Abdijstraat, richting Sint-Bertinuslaan, in Ichtegem. Slachtoffer Amelia (12) is overigens de dochter van Andy Devriese, die in mei dit jaar zelf nog initiatiefnemer was voor een lokale burgerwacht na eerdere geruchten over pogingen tot ontvoering. Het meisje kon ontsnappen aan haar belager, die naar verluidt geen Nederlands sprak. "Mijn dochter was te voet op weg vanaf de bushalte", aldus Andy. "Na de feiten is ze thuis gebleven, want ze is er echt niet goed van. De dader kwam uit een weggetje dat uitkomt op de Abijstraat, het gebeurde op amper 75 meter van mijn deur...""Het klopt dat wij hiervan omstreeks 10 uur een melding kregen", bevestigt Annemie Wittesaele van Politiezone Kouter de melding. "Wij zijn volop bezig met een onderzoek en kunnen dus nog niet veel vertellen."