Politie onderzoekt ontvoeringspoging

Laurens Kindt

Een zeventienjarig meisje heeft maandagmorgen aangifte gedaan van een incident met een onbekende man in Lichtervelde. “Hij greep me bij de keel maar toen ik riep, vluchtte hij weg”, zegt Alicia.

De politie van zone Regio Tielt onderzoekt of een onbekende man maandagmorgen een minderjarig meisje heeft proberen te ontvoeren in Lichtervelde. De 17-jarige Alicia werd er op weg naar school aangesproken door een onbekende man in werkkledij. Dat gebeurde ter hoogte van de sporthal in de Zandstraat. Het meisje heeft meteen na het incident de feiten gemeld aan haar moeder en is naar de politie gestapt om aangifte te doen. “Ik was onderweg naar het station toen ik die vreemde plots zag staan in een klein straatje”, zegt het slachtoffer. “Toen ik hem voorbij wilde gaan, greep hij me vast bij de keel. Ik begon luid te roepen en daarop is hij weggelopen. Ik ben dan lukraak beginnen aanbellen bij huizen, tot er mij iemand binnen liet. Daarna heb ik een vriendin en mijn moeder gebeld en ben ik naar school gegaan. Daar is de politie me komen halen om verhoord te worden”, zegt Alicia.

“Wij nemen de aangifte serieus en onderzoeken de zaak. Aan de hand van mogelijke getuigen en eventuele camerabeelden hopen we de ware toedracht van de feiten aan het licht te brengen”, zegt commissaris Filip Feraux van de politie. Volgens de moeder van het meisje gaat het om een ontvoeringspoging. “Vanmorgen heeft een man in werkbroek mijn dochter proberen ontvoeren. Ze liep van hem weg en in de vlucht schopte hij haar in de rug”, schrijft de moeder op Facebook. Volgens slachtoffer Alicia is de verdachte een blanke man tussen de veertig en vijftig jaar oud, met halflang donker haar. Hij droeg een grijze werkbroek en zwarte trui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier