Politie onderzoekt beelden van vechtpartij aan station van Diksmuide

Redactie KW

Politiezone Polder is vandaag en deze week de camerabeelden aan het onderzoeken van een zware vechtpartij aan het station van Diksmuide. Die dateert van donderdagavond maar er komen nu aangiftes binnen bij de politie.

De vechtpartij is donderdagavond rond 17.30 uur ontstaan aan het stationsplein van Diksmuide. Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk. Volgens een getuige zou een minderjarige jongen het aan de stok gekregen hebben met iemand anders en kwam die laatste plots terug met verschillende andere. Daartussen zouden ook meerderjarigen geweest zijn die de jongen klappen gaven met een stok. Ook vrijdagochtend is er opnieuw tumult ontstaan aan het stationsplein. Een van de slachtoffers moest nadien naar de huisarts om zich te laten verzorgen. De politie werd tijdens de vechtpartij verwittigd en kwam ook tussenbeide. Ze onderzoeken nu de zaak verder.

Verhoor van minderjarige

“Over de vechtpartij zelf kunnen we niet veel zeggen want alles zit nog in onderzoek”, zegt commissaris Thierry Logghe van politiezone Polder. “We kregen intussen ook aangiftes binnen. Maandag waren onze diensten bezig met het onderzoek van de camerabeelden aan het station. We kunnen zeggen dat het op het eerste zicht om een vechtpartij gaat met wederzijdse slagen en dat de partijen elkaar al kennen van eerder. Omdat er minderjarigen betrokken zijn, zullen wij iedereen uitnodigen om op het politiebureel een verklaring te komen afleggen. Zoals de procedure voorschrijft met minderjarigen doen we dit op uitnodiging zodat wie het wenst bijgestaan kan worden door ouders of een advocaat. Zelf verzamelen we dan de gegevens en maken die over aan het parket die een beslissing neemt.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier