Politie legt tuningfeest in Roeselare stil

De politie stelde verschillende processen-verbaal op.© GF
De politie stelde verschillende processen-verbaal op.© GF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De politie moest zaterdagavond 13 februari omstreeks 21 uur tussenkomen op de parking van de Gamma langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Daar waren tuningliefhebbers samengekomen om met hun wagen te pronken en enkele kunstjes aan elkaar te tonen.

De politiezone Riho kreeg zaterdagavond een melding binnen van een grote hoeveelheid tuningwagens op de parking van de Gamma in Roeselare. Naar verluidt vertoonden de autoliefhebbers er hun stuurkunsten door onder andere met hun wagen te spinnen en te driften.

Keuringsbewijs ingetrokken

Enkele ploegen van de politie gingen iets na 21 uur ter plaatse. Op het ogenblik van de aankomst van de agenten stoof het merendeel van de wagens weg. “In totaal zouden er een veertigtal wagens aanwezig geweest zijn op de parking. Enkele van hen konden we ter plaatse houden”, aldus Carl Vyncke van de politiezone Riho.

Van vier auto’s werd het keuringsbewijs ingetrokken. De eigenaars brachten na de autokeuring verschillende niet-toegelaten veranderingen aan hun wagen aan. De politie stelde ook verschillende processen-verbaal op.

Vierendertig personen geïdentificeerd

Inmiddels wist de politie al vierendertig aanwezigen te identificeren. Het gaat om autoliefhebbers uit heel Vlaanderen die zaterdagavond naar Roeselare waren afgezakt. Zo waren er onder andere mensen uit Londerzeel, Ternat en Bredene aanwezig. Een van de betrokken chauffeurs is zijn rijbewijs kwijt voor ongepast rijgedrag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier