https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Politie legt trouwfeest stil in Brugs park

©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

De Brugse politie heeft zaterdag een geïmproviseerd trouwfeest stilgelegd in het Astridpark. Een twintigtal aanwezigen was er in de kiosk aan hier vieren met muziek en drank. Opvallend: de politie had de bende kort voordien gewaarschuwd dat ze afstand moesten houden, maar die vraag werd genegeerd.

Het waren buurtbewoners die het ‘trouwfeest’ opmerkten in het Astridpark en de politie verwittigden. Eenmaal aangekomen vroegen de agenten de aanwezigen – een twintigtal – om in de bubbel van 4 personen te blijven staan én de coronamaatregelen te respecteren. Veel belang hechtten de aanwezigen evenwel niet aan de tussenkomst van de politie.

Boete

Korte tijd later moesten de agenten opnieuw uitrukken naar het Astridpark. Daar stelden ze vast dat de groep tóch het trouwfeest verder had gezet. Inclusief drank en muziek. Ook van afstand houden was geen sprake. “We hebben het feestje stilgelegd en de aanwezigen kregen allen een boete van 250 euro”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. In overleg met het parket wordt nu bekeken of er mensen bij waren die al eerder een coronaboete kregen. Is dat het geval, riskeren zij een strengere straf. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.