Politie kan inbrekers klissen kort na hun inbraak in Zwevegem

© belga
Redactie KW

Maandagmorgen konden agenten van de politiezone MIRA vier inbrekers oppakken in Zwevegem. Het viertal werd meegenomen en voorgeleid door de onderzoeksrechter. Die beval hun aanhouding. De buit van een eerdere inbraak lag nog in hun auto.

Maandagmorgen, even voor 10 uur werd een bewoner uit de Duitslandlaan in Zwevegem opgeschrikt door een onbekende man in zijn slaapkamer. De man werkt ‘s nachts en lag nog te slapen. De inbreker, die vergezeld was van nog een kompaan, kon de vlucht nemen. De gealarmeerde politiediensten konden na een doorgedreven buurtonderzoek en verdere opsporingen, iets na 11 uur een voertuig onderscheppen met vier personen aan boord van Georgische nationaliteit.

Een aantal van hen voldeed aan de persoonsbeschrijving die door de buren werd opgegeven. In de koffer van het voertuig lag ook inbrekersmateriaal. Verder onderzoek kon deze verdachten linken aan een eerder in de morgen gepleegde inbraak in Deerlijk. De buit lag immers nog in de wagen. De verdachten werden gearresteerd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter die prompt hun aanhoudig beval. Het voertuig werd in beslag genomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier