Twee dieven hebben tijdens de nacht van maandag op dinsdag, even na middernacht, ingebroken in een nachtwinkel op de hoek van het Vandenpeereboomplein en de Boezingepoortstraat in de Ieperse binnenstad. Op camerabeelden van de winkel was te zien hoe de gemaskerde mannen de glazen voordeur insloegen met een koevoet. "Dat gebeurde om 00.16 uur", vertelt de uitbater van de nachtwinkel, die liever anoniem blijft. "Ik deelde de beelden op Facebook, maar de politie had mij aangeraden om deze te verwijderen."

© Foto TP

Er waren toevallig getuigen van de inbraak. Ze stonden op het dak van de stadsschouwburg, verwittigden de politie en filmden hoe de mannen door de ingeslagen ruit naar buiten kwamen met de kassa en een zak sigaretten en vluchtten in de richting van de duistere Boezingepoortstraat. "Er zat veel geld in de kassa en er waren duizenden sigaretten verdwenen", aldus de uitbater, die vermoedt dat de twee hulp kregen. "Ik had even de winkel gesloten om rond middernacht een koffie te drinken bij familie in de buurt. Slechts enkele minuten na mijn vertrek doken de inbrekers op. Ze moesten toch geweten hebben dat ik een tijdje weg zou zijn."

Door de snelle reactie van de getuigen kon de politie in de buurt een van de inbrekers oppakken. Het gaat om een man van vreemde origine uit de omgeving van Luik. "Dat gebeurde met de hulp van een speurhond", aldus Georges Aeck, hoofdcommissaris van de lokale politie. "We vonden ook de kassa aan op straat, maar het is niet duidelijk of we daarmee de buit terughebben. Het is vaak door snelle meldingen van burgers dat we een verdachte vinden."

© GF

De nachtwinkel werd afgelopen voorjaar geopend. "Nachtwinkels worden wel vaker geviseerd. Een collega aan de Ieperse Meenseweg werd enkele weken geleden overvallen door dieven, die hem bedreigde met pepperspray en een geweer", aldus de uitbater.

(TP)

Twee dieven hebben tijdens de nacht van maandag op dinsdag, even na middernacht, ingebroken in een nachtwinkel op de hoek van het Vandenpeereboomplein en de Boezingepoortstraat in de Ieperse binnenstad. Op camerabeelden van de winkel was te zien hoe de gemaskerde mannen de glazen voordeur insloegen met een koevoet. "Dat gebeurde om 00.16 uur", vertelt de uitbater van de nachtwinkel, die liever anoniem blijft. "Ik deelde de beelden op Facebook, maar de politie had mij aangeraden om deze te verwijderen."Er waren toevallig getuigen van de inbraak. Ze stonden op het dak van de stadsschouwburg, verwittigden de politie en filmden hoe de mannen door de ingeslagen ruit naar buiten kwamen met de kassa en een zak sigaretten en vluchtten in de richting van de duistere Boezingepoortstraat. "Er zat veel geld in de kassa en er waren duizenden sigaretten verdwenen", aldus de uitbater, die vermoedt dat de twee hulp kregen. "Ik had even de winkel gesloten om rond middernacht een koffie te drinken bij familie in de buurt. Slechts enkele minuten na mijn vertrek doken de inbrekers op. Ze moesten toch geweten hebben dat ik een tijdje weg zou zijn."Door de snelle reactie van de getuigen kon de politie in de buurt een van de inbrekers oppakken. Het gaat om een man van vreemde origine uit de omgeving van Luik. "Dat gebeurde met de hulp van een speurhond", aldus Georges Aeck, hoofdcommissaris van de lokale politie. "We vonden ook de kassa aan op straat, maar het is niet duidelijk of we daarmee de buit terughebben. Het is vaak door snelle meldingen van burgers dat we een verdachte vinden."De nachtwinkel werd afgelopen voorjaar geopend. "Nachtwinkels worden wel vaker geviseerd. Een collega aan de Ieperse Meenseweg werd enkele weken geleden overvallen door dieven, die hem bedreigde met pepperspray en een geweer", aldus de uitbater.(TP)