Politie-inspecteur raakt lichtgewond bij vechtpartij in Oostende

Redactie KW

De politie van Oostende diende tijdens de nacht van dinsdag op woensdag twee keer tussen te komen tijdens een vechtpartij in het centrum van Oostende.

Omstreeks 0.25 uur werd de politie opgeroepen voor een vechtpartij ter hoogte van het Monacoplein, vlakbij het Oostendse Kursaal. Een 23-jarige man uit Oudenburg verstoorde er de openbare orde en was aan het vechten toen de politie toekwam. Hij werd meegenomen naar het commissariaat, maar tijdens de rit gedroeg de man zich erg weerspannig. Toen de agenten de man in een cel wilden stoppen keerde de man zich tegenover een inspecteur. De inspecteur raakte lichtgewond. De politie stelde een proces-verbaal op.

Tien minuten later was het opnieuw prijs. De politie werd deze keer opgeroepen voor een vechtpartij in de buurt van het Petit-Paris. Twee mannen van 45 jaar en 49 jaar, beiden afkomstig uit Oostende, hadden het er met elkaar aan de stok gekregen. Eén van de mannen was duidelijk boven zijn theewater en werd opgesloten voor openbare dronkenschap. Ook de andere man bedaarde niet en werd uiteindelijk opgesloten voor de verstoring van de openbare orde.

In de vroege morgen werden een viertal veertigers uit West-Vlaanderen ook nog eens een wagen beschadigd na een nachtje stappen. De mannen overnachtten op hotel in Oostende en waren na een nachtje stappen op weg naar hun hotel. Onderweg besloten ze een verkeersbord op een KIA te gooien die er geparkeerd stond. De wagen raakte beschadigd. De mannen konden uiteindelijk geïdentificeerd worden aan de hand van camerabeelden. De politie stelde een proces-verbaal op.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier