Politie-inspecteur krijgt harde kopstoot in Oostende en is werkonbekwaam

De feiten speelden zich af in de Honore Borgerstraat in Oostende. © JRO
Redactie KW

In de Honore Borgerstraat kwam het tijdens de nacht van woensdag op donderdag tot een schermutseling tussen een 31-jarige Oostendenaar en de politie.

Omstreeks 01.20 uur kreeg de lokale politie van Oostende een melding binnen dat er mogelijk een inbreker aan het werk was in een woning in de Honore Borgerstraat in de wijk Westerkwartier. De politie snelde meteen ter plaatse en kon een 31-jarige man uit Oostende aantreffen. “Bij controle stelden de agenten ter plaatse vast dat de man onder invloed was”, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie.

“De man werd naar het commissariaat overgebracht. In het patrouillevoertuig geeft de man uit het niets een harde kopstoot in het gezicht van een van de inspecteurs. Onze collega heeft daardoor medische verzorging nodig.”

De politie inspecteur is tijdelijk werkonbekwaam. Hoe lang de man buiten dienst is, is momenteel nog onduidelijk. De politie stelde een proces-verbaal op voor slagen aan een gezagsdrager. De 31-jarige man mocht de nacht in de cel doorbrengen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier