Politie vindt 1.200 kilo cocaïne in vrachtwagen

Politie bij de vrachtwagen waaruit drie mannen wegvluchtten. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

De politie heeft woensdag meer dan 1.200 kilo cocaïne aangetroffen in een vrachtwagen op de terreinen van Van Marcke Technics op industriezone LAR in Kortrijk. Toen de chauffeur de laadruimte opende, namen drie mannen de benen.

De daders verdwenen via de spoorweg en zijn dan de wijde omgeving ingelopen. Daarna startte een zoektocht met een helikopter, een speurhond, een twintigtal ploegen van de politiezones Vlas en Grensleie en een team met een drone van de zone Westkust.

In totaal werden 41 zakken met drugs gevonden.
In totaal werden 41 zakken met drugs gevonden.© GF

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, bevestigt dat er meer dan 1.200 kilo cocaïne werd aangetroffen in een vrachtwagen op de terreinen van badkamerspecialist Van Marcke. “Bij nadere inspectie van de inhoud van de container bleek deze, naast de legale lading, nog 41 zakken met elk ongeveer 30 pakken van 1kg cocaïne te bevatten”, aldus het parket. De vangst is goed voor een straatwaarde van 180 miljoen euro.

Toen de chauffeur de laadruimte van de vrachtwagen opende, sprongen er drie mannen uit. Het zijn die mannen die al de hele dag opgespoord worden. De bestuurder van de vrachtwagen werd meegenomen voor verhoor. “De transportfirma en de firma op de LAR blijken niets met deze drugshandel te maken te hebben. De chauffeur werd ondervraagd en na verhoor vrijgelaten”, verduidelijkt het parket.

Aaron Vanneste hielp de politie op weg, maar die vond de voortvluchtigen niet.
Aaron Vanneste hielp de politie op weg, maar die vond de voortvluchtigen niet.© EDB

Volgens Aaron Vanneste, bekend van Kamp Waes en zaakvoerder van Avanco in Aalbeke, werden de drie mannen woensdag ook gespot in de bossen rond zijn zaak. “De politie van Kortrijk en zone Grensleie is hier massaal gearriveerd en vroeg mij waar de mannen zich zouden kunnen verschuilen, aangezien ik de bossen goed ken. De politie vond rugzakken en handschoenen terug, maar de drie voortvluchtigen niet.”

Volgens Aaron is het niet de eerste keer dat er mannen rondlopen op zijn terrein. “Dat gebeurt wekelijks wel eens, dat ik hier iemand zie weglopen. Maar nog nooit eerder bracht dat zo’n politiemacht op de been. Het zal dus wel niet om doetjes gaan…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier