Politie heeft de handen vol met illegalen in Oostende

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De politie van Oostende heeft zijn handen vol met incidenten waarbij illegalen betrokken zijn. De politie moest tot drie keer uitrukken afgelopen weekend voor incidenten waarbij in totaal elf mensen werden opgepakt.

In de Langestraat in het uitgaanscentrum van Oostende werd tijdens de nacht van zaterdag op zondag een poging ondernomen om de handtas te stelen van een dame. “De dame was met enkele vriendinnen op stap in de uitgaansbuurt toen een persoon haar handtas wou stelen”, legt politiecommissaris Kris Allary uit. “Gelukkig is de dame bij de pinken en kan ze haar handtas terug nemen. Iets later kunnen onze diensten de man aantreffen. De man is illegaal in het land en wordt vergezeld van vier andere illegale vreemdelingen. De mannen werden opgesloten en ter beschikking gesteld van de dienst Vreemdelingenzaken.

Vrijdag, kort na middernacht, werden ook al drie mannen van Libische afkomst van hun vrijheid beroofd na een vechtpartij op het Sint-Catharinaplein in Oostende. Twee uur later pakte de politie opnieuw twee mannen op zonder geldige papieren in de Ijzerstraat. Ze sloegen op de vlucht nadat de politie hen wou controleren na verdachte handelingen.

Eerder deze maand werden ook al verschillende illegalen opgepakt na inbraken in een wagen en in beachbar Bondi Beach, inbraak bij surfclub Outside, bij diefstallen, bij fraude met bankkaarten of ze werden uit leegstaand panden gehaald. De politie pakte deze maand al een 40-tal mensen op die illegaal in ons land verblijven en gelinkt werden aan criminele feiten.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier