Politie en parket onderzoeken mogelijke link tussen kluisdiefstallen in Brugge

Politie en parket onderzoeken of er een link bestaat tussen verschillende kluizendiefstallen in Brugge. De voorbije weken werden twee cafés en een school het slachtoffer van een inbraak. Telkens gingen de daders aan de haal met de volledige kluis mét inhoud.

Bij de verschillende overvallen ging het telkens om gemaskerde daders. © Getty Images/Tetra images RF

“Op dit moment zijn er nog geen verdachten opgepakt. Maar we onderzoeken wel degelijk of er een verband bestaat tussen de feiten”, bevestigt de Brugse politie. In Brugge zitten ze mogelijk dus met een bende die het gemunt heeft op kluizen. Op 22 maart werd café l’Estaminet als eerste het slachtoffer van een drieste inbraak. De gemaskerde daders drongen toen in de vroege ochtend de zaak aan het Astridpark binnen en lieten binnen een ravage achter. De buit: een loodzware kluis met 10.000 euro.

Enkele weken later was basisschool Het Palet in de Mariastraat het slachtoffer van inbrekers. De daders sloegen een ruitje in en forceerden eenmaal binnen verschillende deuren. Ook hier namen ze een loodzware kluis inclusief inhoud mee naar buiten. De buit bedroeg toen zo’n 1.000 euro, waarvan een groot deel afkomstig was van het opendeurweekend van de school. Elektronische apparaten lieten ze links liggen.

Opvallend genoeg was er enkele dagen later wéér een inbraak waarbij een loodzware kluis het doelwit was. Deze keer was het bekende café Punta Est het slachtoffer. De gemaskerde daders drongen de zaak binnen en slaagden erin de kluis ter plaatse te openen. Telkens ging het om gemaskerde daders. Op dit moment zijn nog geen verdachten opgepakt.

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.