Politie De Haan trekt zes rijbewijzen in voor rijden onder invloed

De politie van Bredene/De Haan hield gisteravond en -nacht een alcoholcontrole.

Langs de Kapelstraat te Bredene en op de Expressweg ter hoogte van Vijfwege in De Haan werden 96 bestuurders aan een alcoholtest onderworpen. Daarbij bliezen drie mensen ‘alarm’ (een alcoholgehalte tussen 0,22 en 0,35 mg/l ). Zij kregen een onmiddellijke inning van 179 euro aangeboden en moesten hun rijbewijs voor drie uur aan de politie afgeven.

Drie anderen legden een positieve ademtest af (alcoholgehalte meer dan 0,35 mg/l). Twee daarvan zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingehouden voor 15 dagen. De derde, een buitenlandse bestuurder, had geen rijbewijs en kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en niet hebben van een rijbewijs, waarvoor hij zich later voor de rechtbank zal moeten verantwoorden. Hij moest tevens een consignatie van 1318 euro betalen om de eventuele geldboete en gerechtskosten na een gerechtelijke veroordeling te dekken. Op die manier ontspringen niet-Belgische bestuurders de dans niet.

Verder werden nog zeven processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven wegens technische gebreken aan het voertuig of het niet kunnen voorleggen van allerhande documenten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.